ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція відкрила справу через смерть у лікарні учасника АТО

Раніше Володимир Близнюк оголошував голодування.

Поліція відкрила справу через смерть у лікарні учасника АТО

Поліція Кривого Рогу відкрила кримінальне провадження через смерть у лікарні учасника бойових дій на Донбасі Володимира Близнюка, який оголошував голодування.

Про це повідомили в Криворізькому відділенні поліції, передає Радіо Свобода.

За інформацією поліції, провадження відкрили за частиною 1 статті 115 ("Умисне вбивство") Кримінального кодексу України з позначкою "Раптова смерть".

У поліції розповіли, що зараз тіло померлого, який перебував на обліку в лікувальному закладі, спрямовано на судово-медичну експертизу.

Учасник бойових дій на Донбасі Володимир Близнюк помер у ніч з 7 на 8 липня в Кривому Розі. 27 червня він оголосив голодування "через недбалість лікарів", коли потрапив на лікування в 16-ту міську лікарню.

За заявами колишнього бійця, в закладі йому відмовили в безкоштовному наданні медичних препаратів, видавши лише список ліків, які необхідно було придбати за власний рахунок. 29 липня на своїй сторінці у Фейсбуці він повідомив, що припиняє голодування, бо ліки йому вже надані "якимось фондом".

Володимир Близнюк служив у зоні бойових дій на Донбасі в складі 17-ї танкової бригади. Після демобілізації і повернення в Кривий Ріг займався правозахисною діяльністю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram