ГоловнаСуспільствоЖиття

Американський ракетний есмінець прибув в Одеський порт

Основне озброєння есмінця - 90 ракетних пускових установок.

Американський ракетний есмінець USS Porter DDG-78 зайшов уранці в неділю, 8 липня, в Одеський порт. О 10:30 він ошвартувався біля 16-го причалу морського вокзалу. Про це повідомляє видання "Думская".

Корабель візьме участь у щорічних військово-морських навчаннях "Сі Бриз".

Кілька місяців тому "Портер" виконував бойове завдання в Середземному морі: з його борту проводили запуски крилатих ракет "Томагавк" по об'єктах сирійської інфраструктури.

Ракетний есмінець USS "Porter" (DDG-78) - 28-й корабель класу "Арлі Берк" (Arleigh Burke) ВМС США. Основне озброєння есмінця - 90 ракетних пускових установок для зенітних і протичовнових ракет, а також крилатих ракет "Томагавк". Озброєнням корабля управляє система "Іджис".

У 2013 році корабель модернізували, тепер він здатен нести ракети SM-3, призначені для боротьби з балістичними ракетами і супутниками на навколоземній орбіті.

Есмінець названо на честь знаменитої американської династії морських офіцерів, зокрема командера (капітан другого рангу) Девіда Портера і його сина, адмірала Девіда Діксона Портера. Перший проявив себе під час англо-американської війни 1812 року, другий був суперінтендантом військово-морської академії США (Аннаполіс) під час громадянської війни 1861-1865 років.

Нагадаємо, в травні в Чорне море увійшли кораблі військово-морської групи НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram