ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна почала пошуки нафти і газу в Чорному морі, - Держгеології

Сейсморозвідувальні та геохімічні роботи триватимуть 15 днів.

Україна почала пошуки нафти і газу в Чорному морі, - Держгеології
Фото: mintek.com

Державна служба геології та надр заявила про початок чергових пошуків нафти і газу в Чорному морі.

Про це повідомив т.в.о. голови Держслужби геології і надр Олег Кирилюк у Фейсбуці.

"6 липня 2018 року в Одесі відбудеться вихід у рейс єдиного в Україні науково-дослідного судна "Искатель", яке буде здійснювати роботи з пошуку нафти і газу на північно-західному шельфі Чорного моря", - написав він.

Сейсморозвідувальні і геохімічні роботи проводитимуть упродовж 15 днів у межах Кілійсько-Зміїного уступу і Криловського прогину, район робіт - північно-західний шельф Чорного моря.

""Искатель" - унікальне судно для виконання сейсморозвідувальних робіт як звичайної середньочастотної модифікації, так і високороздільної (високочастотної). Низький рівень шуму двигунів забезпечує високу якість сейсмічного матеріалу і його геологічну інформативність. Нагадаю, в 2015 році було відновлено фінансування морських робіт, і після трьох років сухого відстою здійснено поточний ремонт та докове обстеження", - додав Кирилюк.

Він також зазначив, що південний регіон - найменш вивчений і один із перспективних, при цьому шельф Чорного моря освоєно на 4%. Зокрема, за інформацією вчених, запаси газу становлять не менш ніж 40 млрд кубометрів газу на площі 7 тис. кв. м.

Нагадаємо, минулого року президент Петро Порошенко підписав закон, який передбачає надходження 5% рентних платежів від видобутку нафти і газу в місцеві бюджети.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram