ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві відкрили після ремонту першу чергу парку "Перемога"

У планах - оновлення ще 35 га парку.

У Києві відкрили після ремонту першу чергу парку "Перемога"
Фото: facebook.com/merkieva

У Дніпровському районі Києва відкрили після капітального ремонту першу чергу парку "Перемога".

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко у Фейсбуці.

"Київ - це місто парків. І ми наполегливо працюємо над тим, щоб ці парки відповідали світовим стандартам. Були справді сучасними, комфортними та безпечними зонами відпочинку для киян і гостей столиці. Наприкінці квітня ми інспектували хід робіт у парку "Перемога", а сьогодні відкриваємо після капітального ремонту першу чергу парку", - зазначив він.

Парк "Перемога" розташований у сосновому лісі площею 65 га. Парк був облаштований понад півстоліття тому, а останнє перепланування робили 10 років тому.

На сьогодні зробили капітальний ремонт на 7 гектарах паркової зони - від декоративної водойми до вул. Жмаченка. У планах - оновлення ще 35 га парку.

В оновленій частині парку прокладено нові доріжки, установлено лавочки й урни, облагороджено зелені насадження й облаштовано майданчики для дітей і молоді. Зокрема, сучасний дитячий ігровий комплекс, зона для занять спортом, два багатофункціональні поля для гри у футбол, баскетбол і волейбол. Також є екопарковання з боку вулиці Жмаченка та обладнано тимчасовий полив.  

Фото: facebook.com/merkieva

"Має парк і свою цікавинку - японський куточок. Це міні-оазис у японському стилі з квітником і стилізованим містком. Неподалік японського куточка можна побачити екодиван з газонної трави, який, сподіваюся, стане улюбленою фотозоною для відвідувачів парку", - зазначив Кличко.  

Фото: facebook.com/merkieva

Нагадаємо, раніше в столиці відкрили оновлений парк "Відрадний".

Навесні 2018 року в Києві оголосили про початок капітального ремонту десяти парків. Загальна вартість, потрібна для виконання робіт, - майже 370 млн гривень.         

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram