ГоловнаСуспільствоЖиття

Турчинов: завдяки системі тероборони українські міста стануть "неприступними фортецями"

У кожній області створюються бригади тероборони і окремі резервні підрозділи Нацгвардії і прикордонників.

Турчинов: завдяки системі тероборони українські міста стануть "неприступними фортецями"
Фото: facebook/rnbo

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов переконаний, що створення потужної системи багатоешелонної територіальної оборони є запорукою і фундаментом захисту України в умовах воєнного конфлікту.

Про це повідомляють на сайті РНБО.

"На шевронах бійців територіальної оборони є напис «Захистимо свій дім, захистимо Україну» - це гасло відображає суть концепції тероборони, яку сьогодні будує Міністерство оборони і Генеральний штаб України", - сказав Турчинов.

За його словами, в кожній області, відповідно до проекту Генштабу, створюються бригади тероборони й окремі резервні підрозділи Нацгвардії і прикордонників.

"Розвиток системи територіальної оборони має забезпечити в умовах особливого періоду перетворення кожного району, кожного міста на неприступну фортецю", - наголосив Турчинов.

Секретар РНБО зазначив, що сьогодні під час навчань на полігоні Гончарівське на Чернігівщині ветерани АТО і резервісти "пліч-о-пліч продемонстрували свої військові навички і професіоналізм".

"Переконаний, що в бойових умовах вони діятимуть не менш ефективно", - додав Турчинов.

Він нагадав, що Міноборони і Генштаб готують проект Закону "Про територіальну оборону України", який після схвалення на засіданні РНБО буде внесено до парламенту.

Нагадаємо, 21 червня Верховна Рада затвердила закон про національну безпеку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram