ГоловнаСуспільствоПодії

77-річного кримського активіста Сервера Караметова збила машина, він помер у лікарні

ДТП сталася в Старому Криму.

77-річного кримського активіста Сервера Караметова збила машина, він помер у лікарні

В анексованому Росією Криму після ДТП помер 77-річний активіст Сервер Караметов.

Про це повідомив журналіст Шевкет Наматуллаєв.

"Сервер Караметов помер у лікарні не опритомнівши. Кілька годин тому в Старому Криму його збила машина...", - написав він у фейсбуці.

Журналіст додав, що незважаючи на свій вік і стан здоров'я, 77-річний активіст практично не пропускав жодного судового процесу над кримськими татарами.

"Минулого року Сервер був затриманий окупаційною поліцією за одиночний пікет біля Верховного суду Криму, де розглядали справу Ахтема Чийгоза. У нього в руках був лише плакат зі словами" Кримські татари не терористи". За це він відсидів 10 діб. Через кілька днів на вулиці з такими самими плакатами вийшли близько десяти чоловік. А ще через кілька днів - понад сто чоловік у різних куточках Криму тримали такі самі плакати й вимагали припинити переслідування кримських татар", - нагадав Наматуллаєв.

Караметова затримували в анексованому Криму неодноразово. Так, у День пам'яті жертв геноциду кримських татар 18 травня 2017 року його затримали російські силовики після того, як Караметов прийшов на площу в Сімферополі з кримськотатарським прапором і портретами своїх батьків, які стали жертвами депортації 1944 року. За три години його відпустили після складання адмінпротоколу.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram