ГоловнаСуспільствоПодії

Психічно хворий чоловік поранив з рушниці поліцейського в Одеській області

Для його затримання в селі провели спецоперацію із залученням "КОРДу".

Психічно хворий чоловік поранив з рушниці поліцейського в Одеській області

У Лиманському районі Одеської області у результаті спецоперації "Грім" затримали психічно хворого чоловіка, який закрившись у своєму будинку, поранив поліцейського і кинув у правоохоронців шумову гранату. Про це повідомили у Нацполіції області.

"Сьогодні в поліцію надійшло повідомлення від лікаря про те, що, прибувши на виклик у село Курісове до 35-річного психічно хворого чоловіка, який перебуває на обліку як наркозалежний, медики помітили в будинку рушницю. Після надання йому допомоги медичні працівники залишили будинок і повідомили про зброю правоохоронцям", - йдеться у повідомленні.

Коли приїхала поліція, чоловік зачинився зсередини і кинув у правоохоронців шумову гранату.

"Після цього він вистрілив з рушниці в бік правоохоронців, в результаті чого офіцер поліції отримав поранення лівого передпліччя і тулуба", - повідомили у поліції.

На місце події прибула слідчо-оперативна група Лиманського відділу поліції, керівництво обласного главку і спецпідрозділ "КОРД". Була проведена евакуація населення по периметру проведення поліцейських заходів.

"Ситуація ускладнилася тим, що в будинок зайшла мати хворого і не хотіла самостійно залишати будинок. Були підстави вважати, що вона може стати заручником надалі", - написав радник начальника регіонального главку Нацполіції Руслан Форостяк у Facebook.

У результаті спецоперації зловмисника затримали. На місці події працювали фахівці вибухотехнічного управління.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 348 (Посягання на життя співробітника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, під Одесою чоловік відкрив стрілянину по єгерю і поранив свою дружину і себе.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram