ГоловнаСуспільствоЖиття

Вишинський вимагає від слідчого зустрічі з російським консулом

За словами адвоката, журналіст домагається цієї зустрічі з 1 червня.

Вишинський вимагає від слідчого зустрічі з російським консулом
Кирилл Вышинский (в центре) з адвокатами
Фото: most.ks.ua

Керівник "РИА Новости-Украина" Кирило Вишинський звернувся із заявою до слідчого з вимогою реалізувати його право на зустріч з російським консулом. Про це повідомив його адвокат Андрій Доманський, пише УНН.

"Про це він заявляв ще 1 червня під час виступу в Апеляційному суді Херсонської області. До того ж, він письмово звертався також в дипломатичні установи. Коли зрозумів, що до нього не хочуть пускати консула, він звернувся до слідчого з вимогою, щоб було реалізовано його право на зустріч із консулом ", - сказав Доманський.

Наразі, зазначив адвокат, такої зустрічі з російським консулом не відбулося.

Нагадаємо, 15 травня в офісі "РИА Новости-Украина" в Києві пройшли обшуки, слідчі дії проходили також вдома у Вишинського. У Службі безпеки України заявили, що разом з прокуратурою Автономної Республіки Крим розкрили діяльність мережі медіа-структур, підконтрольних РФ. Того ж дня Вишинського затримали за підозрою у державній зраді.

17 травня Херсонський міський суд обрав для Вишинського, підозрюваного у державній зраді, запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 2 місяці.

1 червня Апеляційний суд Херсонської області залишив чинним арешт Вишинському.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram