ГоловнаСуспільствоЖиття

Четверту річницю визволення від "ДНР" у Маріуполі відсвяткували парадом

Центральним проспектом пройшла колона військової техніки та особового складу.

У суботу, 16 червня, у Маріуполі пройшов військовий парад з нагоди 4-ї річниці визволення міста від бойовиків "ДНР".

Вранці на головній вулиці Маріуполя - проспекті Миру відбувся парад військової техніки. Далі військовослужбовці та правоохоронці пройшлися урочистим маршем. На площі зібралися тисячі людей, пише місцеве видання 0629.

Церемонія нагородження почалася з гімну України, після якого пам'ять усіх загиблих вшанували хвилиною мовчання.

Привітати воїнів, які захищали місто і маріупольців приїхали почесні гості, серед яких перший заступник глави МВС України В'ячеслав Аброськін і екс-командир полку "Азов" Андрій Білецький.

Військовослужбовців, правоохоронців, рятувальників, а також працівників "Метінвесту" нагородили вогнепальною зброєю, орденами, годинниками та грамотами.  

Нагадаємо, що станом на 12 червня 2014 року підтримувані Росією бойовики контролювали більшу частину Донецької області, включаючи Маріуполь. Із середини квітня Маріупольська міськрада була захоплена бандами сепаратистів, а після 9 травня, коли терористи за командою з Москви штурмували місцеве управління МВС, місто цілковито перейшов під їхній контроль.

Вранці 13 червня Нацгвардія і добровольці "Азова" почали антитерористичну операцію в місті, у ході якої було ліквідовано декілька бойовиків і затримано понад 20 осіб. Ніхто з мирних мешканців Маріуполя серйозно не постраждав.

Зі звільнення Маріуполя почалася наступальна операція по всьому Донбасу, яка була зупинена лише після втручання регулярної армії РФ.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram