ГоловнаСуспільствоЖиття

Денисову не пустили на зустріч до політв'язня Карпюка (оновлено)

Вона не може відвідати українця ні як омбудсмен, ні як приватна особа.

Денисову не пустили на зустріч до політв'язня Карпюка (оновлено)
Людмила Денисова

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова в суботу, 16 червня, планує відвідати заарештованого в Росії українця Миколу Карпюка. Про це вона заявила в коментарі телеканалу "112 Україна".

"Зараз ми рухаємося в напрямку Володимирського централу, де міститься Микола Карпюк, щоб відвідати його. Ми прилетіли в Салехард, і вже коли були в дорозі, наше посольство отримало лист, що вони нібито не встигають узгодити процедури відповідно до міжнародних конвенцій та надати можливість зустрітися з Карпюком представникам консульства. Наразі там нічого не написано про мене як уповноваженого. Тому ми їдемо. Будемо надавати заяву відповідно до російського кодексу, щоб мені дали зустрітися з Карпюком", - сказала Денисова.

Вона також висловила жаль, що не вдалося відвідати Олега Сенцова, і підкреслила, що російська сторона затягує процес відвідування українських політичних в'язнів.

"Наразі нікого не вдалося відвідати. Тому що я вважаю, що на сьогоднішній день відбувається затягування процесу відвідування мною громадян України, які перебувають в колоніях РФ. Якщо були домовленості двох президентів про надання такої можливості - зустрітися, - то треба зменшити всі терміни проходження документів", - зазначила вона.

Оновлення. Уповноваженому Верховної Ради з прав людини Людмилі Денисовій відмовили у відвідуванні українського політв'язня Миколи Карпюка, який перебуває в російській в'язниці Володимирський централ. Про це йдеться в повідомленні українського омбудсмена на сторінці в Facebook

"Подала заяву у Володимирському централі на зустріч з Миколою Карпюком. До мене вийшов начальник виправної установи і прийняв мою заяву. Він повідомив, що зараз моя зустріч з Миколою неможлива ні як уповноваженого, ні як приватної особи. Як уповноваженого мене не можуть допустити, оскільки не надійшли відповідні документи. Як приватна особа - тому що завершився час подання заяви", - зазначила Денисова.

Вона додала, що за інформацією керівника в'язниці, заяву почнуть розглядати вже на початку тижня.

Раніше Денисова підтвердила, що зустріч з російською колегою Москальковою відбудеться в понеділок, 18 червня, о 14:00.

Раніше Москалькова заявила, що зустріч пройде в її офісі. Сторони мають намір обговорити умови відвідування правозахисниками ув'язнених, які утримуються в Росії і Україні.

Денисова повідомляла, що планує в першу чергу відвідати в РФ українських політв'язнів Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Станіслава Клиха, Миколу Карпюка, Романа Сущенка та Ресуля Веліляєва.

Нагадаємо, 15 червня український омбудсмен прибула в колонію, де утримують Олега Сенцова, але до українського політв'язня її не пустили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram