ГоловнаСуспільствоЖиття

Денісова і російський омбудсмен Москалькова домовилися про переговори у Москві

На зустрічі будуть обговорюватися умови відвідування ув'язнених правозахисниками.

Денісова і російський омбудсмен Москалькова домовилися про переговори у Москві
Фото: http://sockraina.com/

Уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова і Уповноважений з прав людини Верховної ради України Людмила Денісова домовилися зустрітися у Москві 18 червня.

Цю інформацію "Радіо Свобода" підтвердила Олена Мячина, помічник Денісової.

Мячина повідомила, що вона і Денісова досі перебувають в Салехарді, але в понеділок будуть у Москві. За словами Москалькової, на зустрічі, яка пройде в офісі, будуть обговорюватися умови відвідування правозахисниками ув'язнених, що утримуються в Росії і в Україні.

Раніше Денісова відмовилася від зустрічі з Москальковою після того, як її не пустили до українського ув'язненого Олега Сенцова в колонії у Салехарді. Коментуючи цю ситуацію, Москалькова заявила, що спроба зустрітися із Сенцовим була "особистою ініціативою пані Денісової", яка своєю поїздкою "порушила попередні домовленості".

Денісова, зі свого боку, наполягала на негайній зустрічі з ув'язненим через повідомлення про різке погіршення стану його здоров'я.

Нагадаємо, в травні Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити з російських в'язниць всіх українських політв'язнів. Він дотримується голодування вже 33 дні.

15 червня Денісова приїхала в російську колонію, де перебуває Сенцов, але до нього не пустили. Водночас Москалькова заявила, що за час голодування Сенцов додав у вазі два кілограми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram