ГоловнаСуспільствоПодії

П'яний житель Закарпаття прив'язав коня до автомобіля і тягав його по асфальту

Тварина падала, опиралася, з копит зірвало підкови, вона отримала пошкодження очей і тулуба.

На Закарпатті поліція проводить перевірку за фактом жорстокого поводження з конем, якого житель села Чорна Тиса Рахівського району прив'язав до автомобіля УАЗ і буксирував, завдавши тварині ушкоджень.

Про це пише агентство УНІАН.

Фото: facebook.com/go.chrk

У Головному управлінні Національної поліції в Закарпатській області розповіли, що 6 червня о 20:00 поліцейським надійшло повідомлення про жорстоке поводження з твариною з боку 39-річного жителя села Чорна Тиса.

"На місце події виїхали співробітники Рахівського відділення поліції, які встановили, що кінь заявника отримав тілесні ушкодження. Чоловік вказав на людину, яка покалічила тварину. Триває перевірка, кримінальної справи поки що не порушували, оскільки слідчий має на це 24 години з часу надходження заяви від потерпілого", - сказали в поліції.

У соцмережах повідомляють, що п'яний чоловік спіймав коня на пасовищі неподалік від річки, після чого почав з нього знущатися. Тварина падала, опиралася, з копит зірвало підкови, а також вона отримала пошкодження очей і тулуба.

Фото: facebook.com/go.chrk

Причини такого поводження з твариною поки що не відомі.

Нагадаємо, що з літа 2017 року Україна посилила покарання за статтею про жорстоке поводження з тваринами.

Знущання з тварин, вчинені із застосуванням жорстоких методів або з хуліганських мотивів, караються арештом на термін до шести місяців або обмеженням волі на термін до трьох років. Ті самі дії, вчинені у присутності малолітнього, караються обмеженням волі на термін від трьох до п'яти років або позбавленням волі на той самий термін. Ті самі дії, вчинені з особливою жорстокістю, або якщо вони призвели до каліцтва чи загибелі, або вчинені групою осіб, караються позбавленням волі на термін від п'яти до восьми років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram