ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб ООС заборонив переміщення приватних автомобілів у районі Південного

Бойовики відкривають вогонь на ураження по мирних жителях, які намагаються покинути селище.

Штаб ООС заборонив переміщення приватних автомобілів у районі Південного

Штаб операції Об'єднаних сил (ООС) заборонив переміщення приватних автомобілів в районі Південного Донецької області з міркувань безпеки.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб

"З міркувань безпеки заборонено пересування будь-яких приватних автотранспортних засобів, що залишаються в селищі Південне, район "Чигарі", неподалік від Горлівки Донецької області", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що таке рішення штабу ООС пов'язане з тим, що всі місцеві дороги перебувають у зоні прямого ураження зі стрілецької зброї з боку незаконних збройних формувань, які у випадку фіксації переміщень відкривають вогонь.

Згідно з повідомленням, у результаті таких дій із семи автотранспортних засобів, які залишалися в районі Південного станом на початок тижня, за останні дві доби два згоріли.

За даними сектору МінТОТ у Донецькій області, в населеному пункті залишаються близько 70 мирних жителів, з них 4 дитини у віці від 10 до 16 років. Збройні сили допомагають жителям селища вивозити особисті речі та надають необхідну гуманітарну допомогу.

Проведення примусової евакуації громадян наразі не планується.

Також наголошується, що внаслідок обстрілу в населеному пункті немає електропостачання, водопостачання наразі не припинено. За інформацією командування Збройних сил, найближчим часом населений пункт буде забезпечений необхідною кількістю генераторів та пальним для них.

Міністерство зазначає, що для відновлення інфраструктури, безпечного переміщення людей, вивезення особистих речей та евакуації приватного автотранспорту необхідний режим припинення вогню строком не менш ніж тиждень.

"Водночас, бойовики здійснюють постійні прицільні обстріли житлових будинків з метою їх підпалу, через що багато житлових будинків у селищі зруйновані до фундаментів. Враховуючи це, у ВЦА м. Торецька заявили про готовність прийняти всіх жителів району "Чигарі" і забезпечити тимчасовим житлом на території школи-інтернату", - повідомили у МінТОТ.

Українські військові звільнили селище Південне Донецької області у травні. Бойове завдання з утримання населеного пункту виконує зведений підрозділ 24 ОМБр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram