ГоловнаСуспільствоЖиття

У Херсонській області до охорони лісів залучать військових

Лісові пожежі в області є наслідком підпалу.

У Херсонській області до охорони лісів залучать військових
Фото: kherson.dsns.gov.ua

Військовослужбовці Збройних сил України разом з лісниками охоронятимуть ліси в Херсонській області. Таке рішення у середу ухвалила Рада оборони області, повідомляє голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

Згідно з висновками Держслужби з надзвичайних ситуацій, причина лісових пожеж у Харківській області - це людський чинник, а саме умисний підпал. Поширенню вогню сприяв сильний поривчастий вітер.

"Ми повинні забезпечити максимально швидке реагування на підпали, тому військові спільно з лісниками заступають на охорону лісів Херсонській області", - повідомив Гордєєв.

Він нагадав, що за останні два дні в Олешківському лісомисливському господарстві виникли дві великі пожежі: 27 травня - охоплена площа 27 га, 28 травня в Раденському лісництві утворилася ще одна пожежа, площа - 600 га. За його словами, залучення військових дозволить збільшити периметр охорони лісів і знизити кількість підпалів. Проводиться інформаційна робота з мешканцями всіх населених пунктів, які розташовані в межах загрози лісової пожежі, а також налагоджується система сповіщення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram