ГоловнаСуспільствоЖиття

Кабмін заперечує вказівку не платити пенсії переселенцям

Затримки пов'язані зі зміною графіка виплат, стверджує Павло Розенко.

Кабмін заперечує вказівку не платити пенсії переселенцям
Фото: bahmut.in.ua

Кабінет Міністрів не ухвалював ніяких рішень про обмеження прав вимушених переселенців на отримання пенсій, стверджує віце-прем'єр Павло Розенко.

"Уряд не ухвалював ніяких рішень про обмеження будь-яких прав вимушених переселенців на отримання пенсій. Окремі затримки з виплатами пенсій пов'язані тільки зі зміною графіка виплат пенсій Пенсійним фондом України. Усі пенсії переселенцям буде виплачено в повному обсязі. Ніяких боргів перед переселенцями не буде", - наводяться слова Розенка на сайті Кабміну.

Напередодні громадська організація "Донбас SOS" повідомила, що з початку травня отримує масові звернення про невиплату пенсії внутрішньо переміщеним особам. Стверджують, що переселенці, звернувшись до управлінь Пенсійного фонду, отримують інформацію, що "до особливого розпорядження пенсію виплачувати не будуть", а деякі управління ПФ вказують, що "заморозили пенсію всім переселенцям", відзначаючи, що "це урядова вказівка" і "пенсії не буде, оскільки готуються зміни до постанови №365", яка регулює виплати переселенцям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram