ГоловнаСуспільствоЖиття

В Одесі викрили групу поліцейських, які вимагали гроші в бізнесменів

Трьох співробітників Шевченківського відділення затримали "на гарячому" під час отримання понад 23 тис. гривень.

В Одесі викрили групу поліцейських, які вимагали гроші в бізнесменів
Фото: od.gp.gov.ua

Слідчі прокуратури спільно зі співробітниками Служби безпеки викрили в Одесі групу поліцейських, які налагодили схему вимагання грошей у бізнесменів.

Про це повідомляють на сайті прокуратури Одеської області.

Під час спецоперації 22 травня правоохоронці затримали "на гарячому" в. о. начальника Шевченківського відділення поліції, його заступника, а також заступника сектора превенції цього відділення під час отримання понад 23 тис. гривень неправомірної вигоди.

За даними розслідування, фігуранти протягом 2017-2018 років налагодили систематичний збір хабарів від підприємців, які займалися реалізацією підакцизних товарів, напоїв з автомобілів з продажу кави та стихійною торгівлею на території Приморського району Одеси без дозвільної документації.

У рамках розслідування також перевіряють інформацію про факти навмисного приховування поліцейськими низки тяжких та особливо тяжких злочинів.

Фото: od.gp.gov.ua

Відзначають, що документування незаконної діяльності здійснювалося близько півроку. Під час розслідування також довідалися про факти отримання поліцейськими неправомірної вигоди від осіб, що займаються купівлею-продажем металобрухту та розміщенням незаконних автостоянок.

За словами прокурора області Олега Жученко, дії затриманих попередньо кваліфіковані за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу (одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі посадовою особою).

Нагадаємо, раніше прокуратура Києва завершила розслідування стосовно поліцейських, які грабували людей на залізничному вокзалі в Києві, і передала справу до суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram