ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд над Марківим почнеться в Італії 6 липня

Італійська сторона так і не погодилася співпрацювати з українськими правоохоронцями.

Суд над Марківим почнеться в Італії 6 липня
Фото: фотопроект "Если бы не война"

Український військовослужбовець Віталій Марків постане перед судом Італії 6 липня. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на адвоката гвардійця Раффаелле Делла Валле.

На сьогоднішньому попередньому засіданні суду в Павії прокуратура заявила про завершення розслідування. Судовий процес буде проходити в суді міста Ассізі.

За повідомленням місцевої преси, потерпілою стороною на процесі виступає сім'я загиблого журналіста і Національна федерація італійської преси.

Боєць Національної гвардії України Віталій Марків, який майже рік перебуває під вартою у в'язниці Мілана, вирішив не з'являтися на сьогоднішнє засідання. Нагадаємо, 29-річного Віталія Марківа з подвійним громадянством України й Італії заарештовано 30 червня минулого року в Болоньї за підозрою в умисному вбивстві італійського фотографа на Донбасі 24 травня 2014.

Італійська прокуратура досі відмовлялася від співпраці з українською стороною, зокрема щодо створення спільної слідчої групи і виїзду на місце події біля Слов'янська Донецької області.

Генпрокуратура України і Міністерство внутрішніх справ заперечують причетність українського бійця до вбивства італійського фотографа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram