ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві помер 37-річний суддя, який займався справами НАБУ (доповнено)

Олександр Бобровник помер від серцевого нападу.

У Києві помер 37-річний суддя, який займався справами НАБУ (доповнено)
Александр Бобровник
Фото: glavcom.ua

У Києві помер суддя Солом'янського районного суду Олександр Бобровник. Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

За даними агентства, суддя помер від серцевого нападу. Бобровник потерпав від проблем з артеріальним тиском і серцем.

Бобровнику було 37 років, суддею працював із 2007 року.

Оновлення. Як повідомила прес-секретар Нацполіції Житомирської області Алла Ващенко, Олександр Бобровник помер за кермом автомобіля на території Житомирської області. Правоохоронців на місце події викликали медики, які намагалися врятувати життя судді.

"Він перебував у власній машині, відчув різке погіршення самопочуття. Викликали швидку допомогу, але медики констатували смерть", - зазначила Ващенко в коментарі "Стране". Попередній огляд місця події і тіла Бобровника не показав наявності будь-яких фактів, які свідчили б про насильницькі причини смерті судді. На цей момент правоохоронці схиляються до версії про природну смерть.

"Остаточно на всі запитання дасть відповіді судово-медична експертиза, яку вже призначено", - відзначили в прес-службі. На цей момент за фактом загибелі судді порушили кримінальну справу за ст. 115 КК України ("Вбивство"). Разом з цим Алла Ващенко попросила журналістів і громадськість утриматися від категоричних трактувань інциденту з суддею як вбивства. Вона уточнила - таким чином у поліції спершу кваліфікують багато смертей, причини яких є неочевидними.

У 2017 році Бобровник заарештував екс-голову Державної фіскальної служби Романа Насірова, встановивши 100 млн гривень застави, але відмовився заарештувати колишнього депутата Верховної Ради Миколу Мартиненка ("Народний Фронт"), відпустивши його на поруки депутатів.

Також Бобровник дозволив проведення заочного розслідування проти екс-депутата Олександра Онищенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram