ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ запобігла замовленому вбивству судді

Для злочину російські спецслужби завербували українця.

СБУ запобігла замовленому вбивству судді
Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України заявляє про запобігання замовному вбивству спецслужбами РФ одного з колишніх суддів Луганської області. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

За інформацією відомства, російські спецслужби для здійснення теракту завербували українця, який відбував покарання на тимчасово окупованій території Донбасу. За їх сприяння він був звільнений з в'язниці і погодився виконувати диверсійно-розвідувальні та терористичні завдання на території України.

Зловмисник отримав від кадрового офіцера спецслужб РФ завдання вбити суддю в березні 2018 року.

У СБУ пояснили, що вбивство судді нібито мало дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в Луганській області і підірвати довіру населення до правоохоронних органів.

Правоохоронці затримали зловмисника під час спроби проникнення в приватний будинок судді.

Затриманий також нібито зізнався у виконанні низки розвідувальних завдань, які отримував від представника спецслужб РФ. У СБУ кажуть, що під час особистих зустрічей у Москві він отримував від свого куратора гроші.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України затримала двох підозрюваних у вербуванні учасників акцій "Безсмертний полк" на 9 травня на замовлення російських спецслужб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram