ГоловнаСуспільствоЖиття

Влада Києва закінчує розрахунок нових тарифів на проїзд

Планують, що в липні наземний транспорт подорожчає удвічі.

Влада Києва закінчує розрахунок нових тарифів на проїзд
Фото: mariupolnews.com.ua

Столична влада завершує процес розрахунків тарифів на проїзд у громадському транспорті. Про це повідомляє прес-служба мера Віталія Кличка.

"Ми зараз завершуємо процес розрахунків. І на скільки потрібно підвищувати вартість проїзду, підрахують фахівці-економісти, - заявив Кличко. - Наше завдання - щоб транспортна інфраструктура, від якої залежить життєдіяльність нашого міста, продовжувала функціонувати без збоїв".

Відстрочка процесу підвищення тарифів, пояснив мер, призводить до того, що міська влада не може динамічно оновлювати транспортний парк, що в результаті може призвести до збоїв у роботі системи громадського транспорту міста.

Кличко зазначив, що пільги для окремих категорій населення будуть збережені.

"Чи збережеться безкоштовний проїзд для пенсіонерів, школярів, ветеранів АТО, багатодітних сімей. Соціально вразливі групи будуть однозначно захищені", - підкреслив він.

Читайте також: "Листи щастя" Кличку: чи діють міські петиції?

Мер зазначив, що бюджет міста дотує транспортні підприємства на 1,8 млрд гривень щорічно. Це кошти, необхідні для оновлення рухомого складу, будівництва нових станцій метро, на заміну ескалаторів, термін експлуатації яких спливає, підвищення заробітної плати водіям.

За словами Кличка, за останні два роки столична влада відновила транспортний парк на 100 автобусів, 45 трамваїв і 17 тролейбусів. Близько 80% рухомого складу не оновлювалося протягом 20-40 років, і, відповідно, неможливо говорити про гарантії безпечної роботи застарілого транспорту.

Нагадаємо, керівник Нацполіції Сергій Князєв доручив перевірити технічний стан пасажирського транспорту і посилити контроль за дотриманням правил дорожнього руху перевізниками. Патрульна поліція за 10 днів виявила понад 7 тис. порушень у пасажирських перевезеннях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram