ГоловнаСуспільствоЖиття

Порошенко підписав закон про посилення контролю за перетином кордону

Замість адміністративного арешту порушники платитимуть штрафи.

Порошенко підписав закон про посилення контролю за перетином кордону
Фото: dpsu.gov.ua

Президент України Петро Порошенко підписав закон, що посилює контроль за перетином державного кордону, в тому числі в зоні АТО і з Кримом. Про це повідомляє прес-служба голови держави.

Закон вносить зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення, зокрема, скасовує покарання у вигляді арешту до 15 діб за незаконний перетин держкордону і за порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію і виїзду з неї. Замість цього за порушення правил в'їзду і виїзду із зони АТО вводиться штраф до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1190 гривень).

Іноземці й особи без громадянства в разі порушення заборони на в'їзд в Україну тепер повинні будуть сплатити штраф від 100 до 300 мінімумів (1,7-5,1 тис. гривень).

Читайте також: Україна посилює умови в'їзду для громадян Росії

Нагадаємо, з 1 січня 2018 року прикордонники фіксують біометричні дані росіян і інших іноземців, а отриману інформацію передають у Національну систему верифікації та ідентифікації громадян України, іноземців та осіб без громадянства. Ця система дозволяє контролювати терміни перебування іноземців на території України, а також під час підключення до баз даних Інтерполу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram