ГоловнаСуспільствоПодії

ДСНС готує позови проти п'яти ТРЦ у Харкові через порушення пожежної безпеки

Керівникам вручено акти та приписи на усунення порушень.

ДСНС готує позови проти п'яти ТРЦ у Харкові через порушення пожежної безпеки
Фото: facebook.com/DSNSKyiv

Управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Харківській області готує позови до суду щодо п'яти торгово-розважальних закладів Харкова для припинення їх роботи в зв'язку з недотриманням правил протипожежної безпеки.

Про це заявив начальник Харківського міського відділу Головного управління ДСНС Володимир Юрченко.

За його словами, таке рішення в ДСНС прийняли після перевірки 23 з 221 торгово-розважальних і культурно-видовищних закладів міста, під час перевірки яких виявлено 425 порушень. Окрім того,  перевірили чотири медичні установи з 68 (виявлено 37 порушень) і 61 з 383 установ освіти (811 порушень).

"Керівникам вручено акти та приписи на усунення порушень, 73 керівників притягнуто до адміністративної відповідальності. Готуються позови до суду для припинення роботи п'яти торгово-розважальних об'єктів, у тому числі ТРЦ "Дафі", - сказав Юрченко.

За його словами, після перевірки на кожному об'єкті були проведені навчання.

Також було складено і направлено в поліцію акт щодо недопуску інспекторів у торговий центр "Протон'" на пл. Захисників України, 7/8.

"Відповідний акт було направлено в поліцію, і ми будемо намагатися потрапити туди повторно, тому що є інформація, що там є серйозні порушення", - заявив Юрченко.

Він також зазначив, що в лікарнях і школах відповідально ставляться до приписів пожежних та активно займаються усуненням порушень.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив перевірити всі ТРЦ, кінотеатри і школи на предмет пожежної безпеки. Доручення було дано після трагедії в російському Кемерові, де через пожежу в торгово-розважальному комплексі "Зимова вишня" загинули 64 людини, в тому числі 41 дитина.

За підсумками перевірок ДСНС зажадала закрити "Дитячий світ" у Києві через порушення пожежної безпеки. Порушення також були виявлені в дитсадку, школі та на території музею в Пирогово. ДСНС також має претензії до пожежної безпеки в столичних ТРЦ "Магелан" і "Дрім Таун".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram