ГоловнаСуспільствоЖиття

Екс-міліціонер, через якого підозрюваний вистрибнув з 4-го поверху райвідділу, отримав 4 роки в'язниці

Правоохоронця визнали винним у перевищенні повноважень.

Екс-міліціонер, через якого підозрюваний вистрибнув з 4-го поверху райвідділу, отримав 4 роки в'язниці
архив
Фото: centre1.com

Прокуратура домоглася реального покарання для 34-річного майора міліції, через якого затриманий вистрибнув з четвертого поверху райвідділу.

Про це повідомляють на сайті прокуратури Харківської області.

Під час судового розгляду доведено, що влітку 2012 року міліціонер брав участь в оперативно-розшукових заходах у справі за фактом збуту наркотиків. Майор примусово доставив підозрюваного у відділення і утримував його там більш ніж 14 годин без будь-якого процесуального статусу та оформлення.

"Провівши ніч і ранок у райвідділі, затриманий почав проситися в туалет. У вбиральні він відчинив вікно і вистрибнув з 4-го поверху. Була це спроба самогубства чи втечі, слідству встановити не вдалося. На суді потерпілий розповів, що вчинив так "з відчаю". Унаслідок падіння затриманий отримав низку тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили стійкий розлад здоров'я. Чоловік залишився інвалідом 1-ї групи і потребує постійного стороннього догляду", - повідомили в прокуратурі.

За інформацією начальника управління прокуратури Івана Тарасова, апеляційний суд визнав правоохоронця винним у перевищенні службових повноважень, що супроводжувалося насильством (ч. 2 ст. 365 КК), і призначив покарання у вигляді 4 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади в правоохоронних органах терміном на три роки.

Також його позбавили звання "майор міліції" і зобов'язали заплатити 150 тис. гривень морального збитку.

Нагадаємо, в Івано-Франківську колишній міліціонер через суд вимагав від патрульного 1 млн гривень за зламаний мізинець.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram