ГоловнаСуспільствоПодії

У Миколаєві та області за добу зафіксували відразу 12 підпалів очерету й трави

Місцеві ЗМІ пояснюють підпали діями браконьєрів.

У Миколаєві та області 7 квітня зафіксували 12 пожеж на відкритих територіях. Ознаки свідчать, що це були підпали. Про це йдеться на сайті місцевого управління ДСНС.

Фото: mk.dsns.gov.ua

Вогонь охопив суху траву, очерет і сміття в Центральному, Заводському, Інгульському, Корабельному районах. Також пожежі сталися у Вітовському, Врадіївському, Новобузькому, Березнегуватському, Вознесенському та Миколаївському районах області.

"Слід зауважити, що на деяких ділянках сухостій і очерет були охоплені вогнем майже одночасно в декількох місцях, що свідчить про навмисне спалювання сухої рослинності. На всі випадки забезпечено оперативне реагування підрозділів рятувальників", - повідомили рятувальники. 

Фото: mk.dsns.gov.ua

Поблизу села Михайлівка в Новоодеському районі вигоріла велика ділянка сухостою, вогонь зачепив і територію природного заповідника Єланецький степ.

Видання "Новини-Н" пояснює підпали біля Миколаєва діями браконьєрів. Очерет щороку підпалюють браконьєри, щоб легко добувати рибу, яка прийшла на мілководдя на нерест, переусім - щуку. Палії спеціально вибирають вітряні дні, щоб полум'я швидко поширювалося на великій площі. З урахуванням того, що кілограм ікри щуки сьогодні на базарі коштує до 1 800 гривень, зупинити браконьєрів не в змозі ніхто.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram