ГоловнаСуспільствоЖиття

Київські митники виявили 205 діамантів у схованці з китайськими документами

Їх вартість, чистоту і якість огранювання встановить експерт.

Київські митники виявили 205 діамантів у схованці з китайськими документами
Фото: kyiv.sfs.gov.ua

У міжнародному експрес-відправленні документів з Китаю співробітники Державної фіскальної служби України виявили схованку з діамантами.

Про це повідомляють на сайті столичного управління ДФС.

"Мішечок з прозорими каменями розміщувався в спеціально вирізаному в документах отворі. Відправлення надійшло в Україну з Гонконгу. Отримати коштовності повинен був наш співвітчизник, житель одного з регіонів України", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що митники помітили дорогоцінні камені за допомогою рентгенологічного обладнання. За результатами огляду вони нарахували 205 каменів прозорого кольору.

Фото: kyiv.sfs.gov.ua

"Згідно з експрес-тестом, виявлені камені є діамантами. Їх вартість, чистоту і якість огранювання буде встановлювати вже експерт-гемолог. А поки що триває протоколювання виявленого правопорушення за ознаками порушення митних правил, передбачених ч. 1 ст. 483 Митного кодексу. Санкції статті передбачають конфіскацію виявлених предметів правопорушення та штраф у розмірі 100% їх вартості", - повідомили в ДФС.

Фото: kyiv.sfs.gov.ua

Відзначають, що це вже друга спроба незаконно переслати дорогоцінні камені через митний кордон України. У першому випадку камені виявили в поштовому відправленні з США.

Нагадаємо, раніше в аеропорту "Бориспіль" вилучили 20 кг срібла в гранулах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram