ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція Києва затримала валютного шахрая

Суми, якими заволоділи фальшиві валютники, коливаються від $5 до $20 тис.

Поліція Києва затримала валютного шахрая
Фото: npu.gov.ua

У Києві поліцейські затримали 25-річного місцевого жителя за шахрайство під час обміну валюти.

Про це повідомляють на сайті столичної поліції.

Правоохоронцям надійшло кілька заяв громадян, яких обдурили під час обміну валют. Проаналізувавши звернення потерпілих, поліцейські дійшли висновку, що зловмисники діяли за новою схемою обману.

"В інтернеті шахраї домовлялися з клієнтом про обмін валюти за вигідним курсом. При цьому не витрачали кошти на обладнання пункту обміну валют, а призначали зустріч просто на вулиці і міняли гроші в салоні автомобіля. Але замість справжніх купюр підсовували так звану «ляльку», тобто звичайні папірці", - повідомили в поліції.

Фото: npu.gov.ua

Так, за попередньою домовленістю підприємець приїхав на зустріч, після чого сів у вказаний автомобіль. Там відбувся обмін. Чоловік отримав ретельно запаяну упаковку з гривнями на суму 200 тис. Декілька купюр шахрай навіть продемонстрував комерсантові, після чого клієнт вийшов з салону, а автомобіль рушив з місця.

Оперативники встановили машину і затримали підозрілого "валютника". У нього вилучили понад $10 тис., які він щойно "обміняв", а у потерпілого вилучили "ляльку", яку той отримав від зловмисника.

Фото: npu.gov.ua

"Потерпілі впізнали затриманого в двох раніше скоєних аналогічних шахрайствах. Загалом його обґрунтовано підозрюють у скоєнні шести аналогічних злочинів", - розповів начальник ГУ Нацполіції Києва Андрій Крищенко. За його словами, суми, якими заволоділи фальшиві валютники, коливаються від $5 до $20 тис.

Затриманий - 25-річний раніше не судимий киянин, який пересувався на орендованому автомобілі з викраденими номерами. Суд заарештував його з правом внесення застави в розмірі 500 тис. гривень.

Нагадаємо, в січні в Києві шахрай за 15 хвилин відкрив фальшивий обмінник і ледь не вкрав $45 тис.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram