ГоловнаСуспільствоЖиття

У Черкасах жінка вимагала від інспектора ДФС хабар за відмову від скарги

Під час затримання зловмисниця намагалася втекти, чинила опір, пошкодила техніку й особисті речі поліцейських.

У Черкасах жінка вимагала від інспектора ДФС хабар за відмову від скарги
Фото: ch.npu.gov.ua

У Черкасах правоохоронці затримали керівничку однієї з громадських організацій за вимагання та одержання неправомірної вигоди.

Про це повідомляють на сайті поліції області.

Як з'ясувалося, жінка вимагала від інспектора Державної фіскальної служби 3 тис. гривень за відмову від написаних на посадову особу скарг на нібито її неправомірну діяльність.

"Підозрювану затримали на одній із зупинок громадського транспорту при отриманні обумовленої суми. Під час затримання зловмисниця намагалася втекти, чинила опір, пошкодила техніку та особисті речі поліцейських", - наголошують у повідомленні.

Затриманій оголошено про підозру за ч.4 ст.368-3 (підкуп службової особи, юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу. Їй обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з носінням електронного браслета. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від трьох до семи років.

Крім того, за опір співробітникам поліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 342 (опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу) Кримінального кодексу. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, раніше в аеропорту "Бориспіль" на хабарі спіймали головних інспекторів митниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram