ГоловнаСуспільствоПодії

Співробітницю харківського метро звинуватили в загибелі пенсіонера на станції "Центральний ринок"

Вона проігнорувала пристрій контролю проходу в тунель, що спрацював

Співробітницю харківського метро звинуватили в загибелі пенсіонера на станції "Центральний ринок"
Фото: hk.npu.gov.ua

Поліція Харкова повідомила про підозру колишній співробітниці харківського метрополітену у зв'язку із загибеллю 80-річного пенсіонера на станції "Центральний ринок".

Про це йдеться на сайті поліції.

18 січня 2018 року літній чоловік спустився з платформи станції на рейки і попрямував тунелем у бік станції метро "Південний вокзал". Спрацював пристрій контролю проходу в тунель, унаслідок чого в тунелі загорілося світло і спрацювала звукова сигналізація в приміщенні чергового по станції.

Однак 37-річна співробітниця метрополітену просто вимкнула робоче освітлення сигналізації тунелю і привела пристрій контролю проходу в тунель у робочий стан.

Машиніст електропоїзда застосував екстрене гальмування, але уникнути наїзду на пенсіонера не зумів.

Потерпілий був доправлений до Харківської міської клінічної лікарні швидкої і невідкладної медичної допомоги в непритомному важкому стані. Наступного дня він помер, не опритомнівши.

Слідчим відділенням відділу поліції в метрополітені порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 276 (порушення правил безпеки руху, що спричинило загибель людей) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років. 23 березня жінці повідомлено про підозру в скоєнні кримінального злочину.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram