ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ проводить 25 обшуків у підозрюваних у проведенні антиукраїнських акцій по всій країні (оновлено)

Вилучено пропагандистські матеріали, зброю та вибухівку.

СБУ проводить 25 обшуків у підозрюваних у проведенні антиукраїнських акцій по всій країні (оновлено)
Фото: zn.ua

У понеділок співробітники Служби безпеки проводять більш ніж 25 санкціонованих обшуків у різних регіонах України в осіб, які сприяють країні-агресору в проведенні антиукраїнських акцій.

Про це повідомила в Фейсбуці прес-секретар СБУ Олена Гітлянська.

"Під час обшуків вилучено пропагандистські матеріали, зброю, вибухівку та багато інших доказів підривної роботи проти нашої країни. Детальнішу інформацію буде оприлюднено на сайті СБУ після завершення всіх необхідних процесуальних дій", - повідомила вона.

Гітлянська також зазначила, що серед підозрюваних є працівники ЗМІ.

"На жаль, серед цих громадян є ті, хто причетний до журналістського цеху, але приналежність до професії не може бути індульгенцією від законної відповідальності за антидержавні дії. Тому просимо вас не давати передчасні оцінки до оприлюднення всіх матеріалів", - додала прес-секретар.

Оновлення. Операція почалася о 5:00 практично в усіх областях одночасно, повідомило LB.ua джерело в правоохоронних органах.

"Основні зусилля на півдні: Запорізька, Херсонська, Миколаївська, Одеська області - і на Закарпатті", - сказав співрозмовник LB.ua.

Відповідаючи на питання, чи пов'язана нинішня операція із

затриманням голови Центру звільнення полонених Володимира Рубана, джерело сказало, що "тільки опосередковано".

"Після низки вибухів і акцій дестабілізації прийшов час проаналізувати все, що пов'язано з російським впливом", - сказав він.

Нагадаємо, в листопаді минулого року пропагандиста і бойовика "ДНР", який раніше працював журналістом у Херсоні, суд засудив до п'яти років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram