ГоловнаСуспільствоПодії

У центрі Києва автомобіль з кортежу президента збив пенсіонера (оновлено)

Потерпілий перебігав дорогу на заборонний сигнал.

У центрі Києва автомобіль з кортежу президента збив пенсіонера (оновлено)
Фото: facebook.com/sergey.orlov.s

У центрі Києва, на перетині вулиць Шовковичної та Інститутської, автомобіль з кортежу президента збив літнього чоловіка.

Про це повідомляє "Главком".

Автомобіль, який скоїв ДТП, залишився на місці події, а інші машини кортежу продовжили рух.

Потерпілий самостійно зміг піднятися і сісти на лавочку на тротуарі. Патрульні надали йому першу медичну допомогу і викликали "швидку".

Медики госпіталізували пенсіонера. За їхніми словами, він отримав травми середньої тяжкості.

За словами очевидців, потерпілий порушив правила дорожнього руху - перебігав дорогу на заборонний сигнал регулювальника. Свідки також стверджують, що швидкість автомобіля була близько 80 км/год.

"Дід перебігав дорогу на заборонний сигнал регулювальника. І потрапив на капот машини супроводу. Живий, відвезли в лікарню", - написав у Фейсбуці Сергій Орлов, член партії "5.10", біля офісу якої сталася ДТП. Він також опублікував фото аварії.

Поліція Києва повідомила, що потерпілий чоловік - 1930 року народження. Він несподівано вийшов на проїжджу частину вулиці на заборонний сигнал регулювальника. Після наїзду йому була надана перша медична допомога, після чого пенсіонера забрали в лікарню.

За попередніми даними, чоловік отримав перелом ноги і струс мозку.

Президент Петро Порошенко висловив жаль з приводу випадку.

"Незалежно від сигналу регулювальника, йдеться про літнього чоловіка. Президент шкодує про ДТП з поліцейським автомобілем і вже доручив надати потерпілому всю необхідну допомогу", - повідомив прес-секретар голови держави Святослав Цеголко.

Нагадаємо, наприкінці лютого президент Польщі Анджей Дуда потрапив у ДТП у Кракові. В результаті незначної автопригоди польський лідер не постраждав, пересів в інший автомобіль і продовжив подорож.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram