ГоловнаСуспільствоПодії

Підозрюваний у замаху на заступника голови ДПЗКУ вийшов під заставу і втік

Він не з'явився за викликом суду, адвокати про місце його перебування не знають.

Підозрюваний у замаху на заступника голови ДПЗКУ вийшов під заставу і втік
Фото: facebook.com/sergii.knyazev

Один з підозрюваних в замаху на керівників Державної зернової корпорації, якого раніше суд відпустив під заставу, не з'явився за викликом до суду. Адвокати не змогли повідомити, де перебуває їхній підзахисний. Про це йдеться на сайті Національної поліції.

"3 березня один з фігурантів, а саме виконавець, вніс певну суму застави і звільнився з-під варти, не з'явився в суд без поважних на те причин. Його захисники не володіють інформацією про місце його перебування", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 1 і 2 березня Печерським судом чотирьом підозрюваним у замаху було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави - 352,4 тисячі гривень кожному. Підозрюваними є Микола Стрепаченко, Олександр Царенко, Борис Драпак та Ярослав Мужик.

Раніше, 26 і 27 лютого, правоохоронці затримали їх за підозрою в скоєнні замаху на вбивство заступника голови ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» Олега Швеця і підготовки замаху на вбивство в.о. голови держкорпорації.

У поліції зазначили, що в разі обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави на підозрюваних покладаються певні обов'язки, зокрема - прибувати на виклик до органу досудового слідства, прокурора або суду. При цьому в разі неможливості з'явитися з поважних причин - громадянин зобов'язаний завчасно повідомляти про це посадову особу або орган, який здійснив виклик.

Генпрокуратура подала апеляційну скаргу на прийняті судом, незважаючи на тяжкість злочину, досить м'які рішення про обрання запобіжного заходу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram