ГоловнаСуспільствоВійна

Військовий загинув, сімох поранено за добу на Донбасі

Зафіксовано 15 обстрілів.

Військовий загинув, сімох поранено за добу на Донбасі
Фото: ukrinform.ua

За минулу добу російсько-окупаційні війська 15 разів прицільно обстріляли позиції Збройних Сил України на Донбасі. Загинув один український військовослужбовець, п'ятеро бійців отримали поранення, ще двоє - бойові травми.

На Луганському напрямку ворог активізувався біля Троїцького, де кілька годин вів вогонь з артилерійських установок калібру 122 і 100 мм, мінометів, озброєння БМП, зенітної установки і гранатометів. Неподалік Кримського і Світлодарська незаконні збройні формування застосували міномети 82-го калібру і стрілецьку зброю, а захисників Катеринівки обстрілювали з протитанкового ракетного комплексу і гранатометів, повідомляє штаб АТО.

На Донецькому напрямку епіцентром вогневого напруження стала приморська ділянка оборони. Тут ворог застосував 120-міліметрові міномети поблизу населених пунктів Лебединське і Ломакине. Також з мінометів, але калібру 82 мм, озброєння БМП і великокаліберних кулеметів загарбники обстрілювали опорні пункти біля Пісків, а в передмісті Авдіївки вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів.

Нагадаємо, в понеділок бойовики 12 разів прицільно обстріляли позиції військових на Донбасі. У результаті обстрілу загинув один боєць, один отримав поранення, ще один - бойову травму. Крім того, під час виконання бойового завдання в результаті підриву на невідомому вибуховому пристрої були поранені двоє українських військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram