ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція затримала двох осіб, які вимагали $50 тис. у постраждали в будівельній афері

Тривають майнові спори про визнання права власності на придбане житло.

Поліція затримала двох осіб, які вимагали $50 тис. у постраждали в будівельній афері
Фото: npu.gov.ua

У Києві співробітники управління захисту економіки Національної поліції затримали групу осіб за вимагання 50 тис. доларів у постраждалих в афері з нерухомістю.

Про це повідомляють на сайті Нацполіції.

Правоохоронці задокументували протиправну діяльність директорів будівельних компаній, які за певну винагороду "вирішували" спірні питання з нерухомістю. Встановлено, що громадяни, у яких вимагали гроші, стали жертвами шахраїв, які свого часу організували фінансову піраміду з продажу нерухомості. Згідно зі злочинною схемою, одну і ту саму квартиру в недобудові реалізовували відразу декільком покупцям.

"У цей час тривають майнові суперечки про визнання права власності на придбане житло. Керівники комерційних структур за вирішення майнового спору на користь громадян вимагали від них 50 тис. доларів США", - повідомили в поліції.

Одного з фігурантів справи правоохоронці затримали біля Оболонського суду, ще одного - за місцем його проживання.

Фото: npu.gov.ua

Фото: npu.gov.ua

У цей час у рамках кримінального провадження проводяться слідчі дії в офісах будівельних компаній і за місцем проживання фігурантів справи. Встановлюється причетність інших осіб до скоєння цього злочину.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що в Києві СБУ спіймала ОЗУ, що здійснювало махінації з нерухомістю. До складу угруповання, яке очолював раніше судимий місцевий "кримінальний авторитет", входило 7 жителів столиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram