ГоловнаСуспільствоЖиття

Баранова й Одинцова можуть обміняти на заарештованих у Росії українців

"Імовірність їх обміну найближчим часом дуже висока".

Баранова й Одинцова можуть обміняти на заарештованих у Росії українців
Максим Одинцов (слева) и Александр Баранов
Фото: radiosvoboda.org

Кримських дезертирів Олександра Баранова і Максима Одинцова можуть найближчим часом обміняти на заарештованих у Росії українців.

Про це повідомив їхній адвокат Валентин Рибін.

"Імовірність їхнього обміну найближчим часом дуже висока", - заявив він.

За його словами, їх обміняють на українців, заарештованих на території РФ. На кого саме - адвокат назвати відмовився.

Нагадаємо, Баранова і його товариша по службі Одинцова затримали 20 листопада 2016 року на адмінкордоні з Кримом. Колишні молодший сержант і прапорщик, проходячи службу в одній з військових частин на території Криму, під час окупації півострова не виконали наказ про прибуття до нового місця служби і залишилися на окупованій території, тим самим вчинивши дезертирство, в зв'язку з чим були оголошені в розшук.

Надалі вони уклали контракти про проходження військової служби у ЗС РФ. Наприкінці грудня військова прокуратура направила до суду справи Баранова й Одинцова, інкримінувавши їм дезертирство і державну зраду.

У лютому 2018 року суди в Києві засудили Баранова до 13 років в'язниці, а Одинцова - до 14 років. Раніше президент Петро Порошенко заявляв про те, що Україна готова обміняти заарештованих російських військовослужбовців на українського журналіста Романа Сущенка, заарештованого в Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram