ГоловнаСуспільствоЖиття

У Дніпрі протестували проти використання тварин у цирках

Активісти вважають, що у міському цирку немає умов для утримання тварин з шоу "Цирк на воді".

У Дніпрі протестували проти використання тварин у цирках
Фото: radiosvoboda.org

У Дніпрі в суботу, 3 лютого, під будівлею міського цирку на акцію протесту зібралися зоозахисники та волонтери. Вони вимагали припинити залучати тварин до циркових вистав, передає Радіо Свобода.

Активісти тримали в руках плакати з написами "Цирк - концтабір для тварин", "Тварина - особистість, а не іграшка", а також фотографії з зображенням диких тварин у вольєрах. Волонтери скандували: "Батьки, припиніть нав'язувати дітям цирк з тваринами". У заході взяли участь понад три десятки людей.

"Ми були на виставі, де була змучена левиця, напевно, хвора. Вона навіть впала з тумби. Там також був тигр, якого били палицями, щоб він встав на задні лапи. "Цирк на воді"? Як морські тварини можуть утримуватися в умовах цирку? Для морської тварини передбачено утримання в басейні глибиною хоча б 2 метри, цього немає в нашому цирку. Люди йдуть, купують квитки і всім абсолютно байдуже, як там утримують тварин", - сказав один з організаторів акції.

З адміністрації цирку до пікетувальників ніхто не вийшов.

Відвідувачі цирку, які йшли на виставу, сказали, що купують квитки в цирк переважно на прохання своїх дітей і сподіваються, що велика частина коштів від продажу йде саме на створення нормальних умов утримання тварин.

Нагадаємо, минулого тижня невідомі в балаклавах у Львові закидали димовими шашками акцію проти використання тварин у цирках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram