ГоловнаСуспільствоПодії

У Прилуках перекрили воду на добу і попросили жителів по мінімуму користуватися каналізацією

Щоб знайти прорив і поставити заглушки, необхідно зупинити потік стічних вод.

У Прилуках перекрили воду на добу і попросили жителів по мінімуму користуватися каналізацією
Фото: pryluky.cg.gov.ua

У місто Прилуки, яке залишилося без води через руйнування каналізаційного колектора, прибули фахівці з Житомира, які допоможуть місцевим комунальникам ліквідувати наслідки аварії.

Про це повідомляють на сайті мерії.

Відзначають: для того, щоб знайти прорив і поставити заглушки в системі водовідведення, необхідно зупинити потік стічних вод.

"О 12:00 на черговому засіданні комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення перекрити водопостачання на добу. За цей час буде максимально осушено каналізацію і встановлено заглушки для подальшої роботи. Коли підготують обхідну лінію труб, буде увімкнено водопостачання. Якщо насоси справляться з об'ємом води, водопостачання відновиться і фахівці продовжать пошук і ремонт зруйнованого колектора", - йдеться в повідомленні.

Також було вирішено зупинити навчальний процес до понеділка 29 січня. У дитячих садках за необхідності організовують чергові групи.

Влада міста просить жителів обмежити злив води в каналізаційні системи.

"На місці аварії, безпосередньо в системах водовідведення, працюватимуть люди. Їхня безпека залежить від свідомості всіх городян", - наголосили в мерії.

Нагадаємо, увечері 19 січня в Прилуках відбулося руйнування каналізаційного самопливного асбестоцементного колектора діаметром 800 мм, який перебуває на балансі КП "Прилукитепловодопостачання" і залягає на глибині 12-14 м. Рятувальні бригади працюють на місці цілодобово.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram