ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція вручила Шабуніну обвинувальний акт

Його судитимуть за статтею 345-1 КК.

Поліція вручила Шабуніну обвинувальний акт
Виталий Шабунин
Фото: Сергей Нужненко

Поліція завершила розслідування щодо керівника громадської організації "Центр протидії корупції" (ЦПК) Віталія Шабуніна. Його судитимуть за бійку з відеоблогером каналу "Голос народу" Всеволодом Філімоненком.

"Сьогодні, 22 січня 2017 року, слідчим і прокурором була вручена копія обвинувального акта голові Центру протидії корупції Віталію Шабуніну. Його звинувачують у заподіянні тілесних ушкоджень середньої тяжкості журналісту - ч. 2 ст. 345-1 Кримінального кодексу України", - йдеться в заяві ЦПК.

Справа буде розглядатися в Дніпровському районному суді Києва.

Фото: ЦПК

Нагадаємо, що справа стосується конфлікту між Шабуніним і Філімоненком, який стався 8 червня біля Дніпровського військкомату.

У мережі є відео, на якому Філімоненко запитує і у відповідь Шабунін його б'є. Філімоненко стверджує, що Шабунін ударив його за питання про те, чому він не воює в АТО. Шабунін же стверджує, що вдарив відеоблогера за те, що він довів до сліз його колегу по ЦПК Олександру Устинову.

Шабунін спочатку інкримінували статтю 345-1, але у зв'язку зі зверненням представників ЗМІ та громадськості з приводу професії Філімоненко перша підозра була складена за м'якшою статтею 122 КК (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження). 15 січня 2018 року справу перекваліфікували назад на статтю 345-1.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram