ГоловнаСуспільствоВійна

27 населених пунктів на Донбасі мали проблеми з водопостачанням у 2017 році

Селище Оленівка протягом всього року жило без води.

27 населених пунктів на Донбасі мали проблеми з водопостачанням у 2017 році
Фото: Маркиян Лысейко

27 населених пунктів Донецької області мали проблеми з водопостачанням у 2017 році, йдеться в статті "Отруєний Донбас" на LB.ua.

За даними КП "Вода Донбасу", в Авдіївці, Пісках, частині Ясинуватої, Верхньоторецькому, Василівці, Спартаку, Бетмановому (колишній Червоний Партизан) не було водопостачання 46 діб, ще в 19 населених пунктах - від 8 до 11 діб. Підконтрольне бойовикам селище Оленівка Волноваського району протягом усього року жило без води.

Минулого року виникали проблеми і в роботі фільтрувальних станцій. Донецька фільтрувальна станція зупинялася 14 разів на 1092 години. Карлівська фільтрувальна станція була знеструмлена 5 разів на 202 години, а Великоанадольська - 4 рази на 189 годин.

Крім того, одна з двох ниток Південнодонбаського водопроводу була пошкоджена 1 лютого і досі залишається виведеною з ладу.

У 2017 році підприємство також періодично фіксувало перевищення нормативних значень у воді, зокрема на виході з Вільхівської, Макіївської, Горлівської фільтрувальних станцій, які розташовані на окупованій території, і Старокримської в Маріуполі.

На виході з очисних споруд Старокримської фільтрувальної станції фіксували перевищення жорсткості. Причина - нестабільна подача води з каналу Сіверський Донець-Донбас через пошкодження водопроводу в результаті бойових дій на початку 2017 року в районі підконтрольної бойовикам Ясинуватої.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram