ГоловнаСуспільствоЖиття

Запобіжний захід екс-міністру окупаційної влади Криму суд обере 8 січня

Прокуратура ініціює запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Запобіжний захід екс-міністру окупаційної влади Криму суд обере 8 січня
Петр Михальчевский
Фото: ria.ru

Суд обере запобіжний захід колишньому "міністру охорони здоров'я" анексованого Криму Петру Михальчевському 8 січня в Херсоні. Про це повідомила прес-секретар прокуратури АР Крим Тетяна Тихончик телеканалу "112 Україна".

"Його наразі не затримано, але 8 січня суд буде вирішувати обрання йому запобіжного заходу", - сказала вона.

Прес-секретар нагадала, що Михальчевський 5 грудня з'явився в прокуратуру зі своїм адвокатом. Там він ознайомився з підозрою і підписав її.

"Прокуратурою зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Йому також було повідомлено, що він не має права залишати межі України, у разі спроби це зробити - його буде затримано. Тому він у жодному разі не зможе уникнути відповідальності", - сказала Тихончик.

Нагадаємо, колишнього топ-чиновника окупаційної адміністрації Криму виявили в Києві вранці 5 січня. Його знайшли в багатоповерхівці на Воскресенській вулиці Дніпровського району Києва. У нього вилучили паспорт громадянина Росії, службове посвідчення за підписом Сергія Аксьонова та інші документи, що підтверджують співпрацю з окупаційною владою. Михальчевському повідомили про підозру за статтею 111 Кримінального кодексу (державна зрада).

Голова окупаційної влади в Сімферополі Сергій Аксьонов звільнив Михальчевського в червні 2014 року. Відставка була аргументована завищенням цін на ліки в кримських аптечних мережах, а також практикою збирання добровільних внесків з пацієнтів медичних установ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram