ГоловнаСуспільствоПодії

У Миколаєві зафіксували спалах захворюваності на гепатит А

"Упродовж місяця в нас близько 30 осіб захворіло. Це тільки в Заводському районі".

У Миколаєві зафіксували спалах захворюваності на гепатит А
Фото: Макс Требухов

У Миколаєві зафіксували спалах захворюваності на вірусний гепатит А (хвороба Боткіна). Заступник головного санітарного лікаря області Олександр Ігнатенко розповів, що за останній місяць у Заводському районі міста госпіталізували майже 30 осіб із цим діагнозом.

Про це пише місцеве видання "Преступности.НЕТ".

"Ми зараз вивчаємо це питання, чому, звідки, що. Чому виникла така захворюваність, що впродовж місяця у нас близько 30 осіб занедужало на гепатит А. Це тільки в Заводському районі. В зв'язку з тим, що це не зовсім, скажімо так, в нашій компетенції, зараз власне готуємо інформацію до органів місцевого самоврядування, в Держспоживслужбу. Тут повинні бути задіяні інші служби і відомства, щоб вивчити, звідки і як, щоб з'ясувати шляхи його поширення, з чим це пов'язано", - розповів Ігнатенко.

Він припустив, що гепатит А передається через питну воду. На цей момент невідомо, водопровідна або магазинна вода є причиною захворювання.

Гепатит А - хвороба печінки, яку викликає вірус, що поширюється здебільшого під час споживання неінфікованою (або невакцинованою) людиною харчових продуктів або води, забруднених фекаліями інфікованої людини. Хвороба тісно пов'язана з відсутністю безпечної води або їжі, неналежною санітарією і поганою особистою гігієною.

На відміну від гепатиту В і С інфікування гепатитом А не призводить до розвитку хронічної хвороби печінки і рідко закінчується летально, але може викликати симптоми, що послаблюють здоров'я, і блискавичний гепатит (гостру печінкову недостатність), які часто є смертельними.

Безпечне водопостачання, безпека харчових продуктів, поліпшена санітарія, миття рук і вакцина проти гепатиту А є найефектнивнішими способами боротьби з цією хворобою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram