ГоловнаСуспільствоПодії

У справі про вбивство Ноздровської допитали 50 осіб, - ГПУ

Відпрацьовуються декілька версій.

У справі про вбивство Ноздровської допитали 50 осіб, - ГПУ
Фото: www.segodnya.ua

У справі про вбивство правозахисниці Ірини Ноздровської допитано понад 50 осіб.

Про це повідомляють на сайті Генеральної прокуратури.

Процесуальне керівництво здійснює прокуратура Київської області.

"Зараз у кримінальному провадженні допитано понад 50 осіб, відпрацьовуються кілька версій убивства потерпілої", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що прокуратура вимагає від поліції ретельно відпрацювати всіх осіб, які контактували з Ноздровською напередодні її зникнення, і тих, від кого надходили погрози на адресу правозахисниці.

"Прокуратурою Київської області взято на особливий контроль перебіг досудового розслідування вказаного кримінального провадження і будуть вжиті вичерпні заходи для того, щоб особи, причетні до вбивства, зазнали суворої відповідальності", - підкреслили в Генпрокуратурі.

Нагадаємо, Ноздровська вела справу про загибель своєї рідної сестри Світлани Сапатинської. Вона загинула в ДТП 30 вересня 2015 року. За кермом авто був Дмитро Россошанський. За словами Ноздровської, під час аварії він був під дією наркотиків. Його дядько на той час займав посаду голови Вишгородського райсуду, що допомогло вбивці уникнути покарання. Весь цей час Ноздровська домагалася справедливості. У травні 2017 року Россошанському дали сім років позбавлення волі. Суд встановив, що водій бачив пішохода, проте не гальмував і не намагався уникнути зіткнення. І замість того, щоб викликати швидку, взявся телефонувати батькові для консультації. Тому суд оголосив вирок - сім років за ґратами з восьми можливих.

Підсудний подав на апеляцію. Суд відбувся 27 грудня. Адвокат намагався оскаржити вирок і підвести свого клієнта під амністію, використовуючи порушення, допущені судом першої інстанції, але в підсумку справу відправили на новий розгляд у першу інстанцію. Підсудному обрали як запобіжний захід 60 діб. Через день після суду Ірина Ноздровська зникла.

1 січня її тіло знайшли під Києвом.

2 січня кияни вийшли провели мітинг з вимогою розслідувати злочин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram