ГоловнаСуспільствоВійна

Турчинов побоюється активізації бойових дій на Донбасі

Секретар РНБО стурбований відкликанням російських офіцерів з СЦКК.

Турчинов побоюється активізації бойових дій на Донбасі
Фото: СНБО

Секретар Ради національної безпеки й оборони України Олександр Турчинов не відкидає, що Росія вивела своїх представників із Спільного центру з контролю і координації (СЦКК), щоб почати повноцінні бойові дії.

"В односторонньому порядку цинічно, безпідставно Росія поставила перед фактом Україну і весь світ, відкликавши своїх представників із СЦКК. Це можна пов'язати з ескалацією, яка сталася на фронті. Ми не можемо виключати, що вони виводять своїх офіцерів для того, щоб активізувати не просто провокації, а вже військові дії", - сказав він на виставці пам'яті Аміни Окуєвої в середу в Києві, пише "Інтерфакс-Україна".

Нагадаємо, 18 грудня МЗС РФ оголосив відкликання представників Росії з СЦЦК. У відповідь Генштаб ЗСУ повідомив, що виводить представників України в центрі на підконтрольну територію. При цьому там заявили, що українська сторона в СЦЦК продовжить працювати.

Рішення про створення СЦКК було прийнято на зустрічі учасників контактної групи в Мінську 2 жовтня 2014 року. У центр входять представники України, Росії та ОБСЄ, завданням яких є координація процесів перемир'я на Донбасі.

Представник України в робочій підгрупі з питань безпеки Тристоронньої контактної групи Євген Марчук заявив, що після виходу РФ з СЦКК спроби домогтися перемир'я на Донбасі приречені на провал.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram