ГоловнаСуспільствоЖиття

Грузинський цирк після гастролей у Хоросткові залишив верблюда

Тварина зимуватиме в місцевого підприємця.

У місті Хоростків Тернопільської області мандрівний цирк з Грузії залишив після гастролей верблюда. Повідомлення про це розмістив у фейсбуці зоозахисний рух UAnimals.

Фото: facebook.com/UAnimals.official

Фотографія тварини на снігу викликала бурхливу негативну реакцію в соціальних мережах, але мер Хоросткова Степан Гладун у коментарі тернопільському виданню "20 хвилин" розповів, що ніякої "зради" немає: цирк залишив верблюда місцевому підприємцю на зимівлю.

"У нас на стадіоні виступав грузинський цирк. Коли в них завершився останній захід сезону, вони домовилися з місцевим підприємцем, щоб залишити в нього перезимувати верблюда і ламу. Там у тварин будуть усі умови для життя. Але через відлигу на стадіоні утворилося сильне болото, тому забрати верблюда неможливо. Звідти зараз важко виїхати. Фура перериє весь стадіон. Тільки-но погода поліпшиться, ми перевеземо тварину", - запевнив чиновник.

За його словами, верблюд перебуває на стадіоні в спеціальному приміщенні, за ним доглядають, а на сніг його випускали погуляти.

Гладун також висловив упевненість, що тварина холоду не боїться. "Я служив під Казахстаном і якось ми поїхали на полігон для навчань. Було дуже холодно - -38, ми жили в наметах. І ось я побачив, що по пустелі ходять верблюди, і був дуже здивований. Але мені пояснили, що так вони живуть у дикій природі і витримують температуру до -40", - заявив мер.

Він запевнив, що до місця зимівлі тварину перевезуть через тиждень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram