ГоловнаСуспільствоЖиття

Міграційна служба втретє відмовила в громадянстві росіянці, яка воювала за Україну

Юлія Толопа вимушено повертається в Росію.

Державна міграційна служба відмовила в наданні громадянства учасниці АТО громадянці РФ Юлії Толопі.

"Завтра я вимушено повертаюся в Росію! Це вимога української міграційної служби. Втретє вони відмовили мені на підставі того, що біля мене немає довідки про несудимість з РФ", - написала вона в фейсбуці.

Юлія пояснила, що з самого початку війни, з літа 2014 року, вона служила в батальйоні "Айдар", недавно закінчила службу в 58-й бригаді. Спочатку була штурмовиком, командиром БМП, звільняла Луганську область. Потім займалася аеророзвідкою.

За її словами, депутатські запити, подання на ім'я президента від міністра не допомогли вирішити ситуацію з отриманням громадянства.

"Мені не дають громадянство. Мене посилають на територію РФ, в російське консульство просити довідку про несудимість ... У Росії мене розшукує ФСБ. За те, що я приїхала добровольцем протидіяти російській окупації", - додала Толопа.

Як повідомлялося, Юлія Толопа має статус учасника бойових дій, який оформила в 2016-ім. Її дочка є громадянкою України. На початку грудня 2016-го боєць "Айдара" Юлія "Валькірія" Толопа в кулуарах Ради облила соком народного депутата Олега Ляшка. Вона звинуватила Ляшка в тому, що він зробив її "ворогом Росії" влітку 2014 року, засвітивши на камеру. Тоді він пообіцяв домогтися для неї громадянства України, але так цього і не зробив.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram