ГоловнаСуспільствоЖиття

Американський патрульний літак провів розвідку біля анексованого Криму

Літак ВМС США P-8A Poseidon кілька годин курсував у районі на північний захід від Севастополя.

Американський патрульний літак провів розвідку біля анексованого Криму
Фото: military-informant.com

Патрульний протичовновий літак Військово-морських сил США у суботу здійснив розвідувальний політ поблизу Кримського півострова на Чорному морі.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на дані західних авіаційних ресурсів.

За їхніми даними, літак ВМС США P-8A Poseidon з бортовим номером 168437 і позивним PS026, що вилетів з авіабази Сігонелла на італійському острові Сицилія, протягом декількох годин курсував в районі на північний захід від Севастополя.

Маршрут його польоту на Чорному морі після вильоту з Італії проходив над Грецією і Болгарією.

На цьому тижні були зафіксовані польоти американських розвідників на півдні Балтики. Так, у четвер і п'ятницю стратегічний розвідувальний літак ВПС США RC-135W з бортовим номером 62-4134, що піднімався з авіабази Мілденголл у Великобританії, здійснив багатогодинні польоти поблизу сухопутних і морських кордонів Калінінградської області РФ.

Крім того, 30 листопада стратегічний безпілотний літальний апарат ВПС США RQ-4A Global Hawk, що вилетів з авіабази на Сицилії, здійснив більш ніж 12-годинний розвідувальний політ поблизу кордонів Ленінградської і Псковської областей РФ.

Нагадаємо, минулої суботи російський винищувач Су-30 здійснив небезпечне перехоплення розвідувального літака P-8A Poseidon ВПС США над Чорним морем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram