ГоловнаСуспільствоЖиття

В Одесі співробітники військкомату забрали студента прямо із занять

Військові перекрили дорогу, кричали та били по машині адвоката.

Співробітники одеського Приморського районного військкомату кидалися під колеса автомобіля адвоката для того, щоб не відпускати викраденого ними студента денної форми навчання.

Про це повідомляє Думська.

Відеозапис, на якому зображено поведінку офіцерів на перехресті вулиць Канатної та Пироговської,  надав журналістам адвокат Денис Кешкентій. Він також пояснив, що його клієнта, студента четвертого курсу одного з морських вишів міста, незаконно забрали прямо із занять.  

За словами адвоката, інтерес військових до його клієнта пов'язаний з тим, що юнак якийсь час навчався на заочному відділенні, був знову прийнятий на стаціонар.

Кешкентій стверджує, що він приїхав і забрав хлопця, посадив у свою машину, щоб провести юридичну консультацію і дочекатися документів, які підтверджують, що той має законну відстрочку як студент денної форми. При цьому співробітники військкомату кинулися під колеса та заблокували рух по цілій смузі. Вони кричали та били по машині.

Дії працівників військкомату адвокат назвав злочинними. Повідомляється, що за заявою Дениса Кешкентія порушено кримінальне провадження. Наразі дії військових кваліфікували за 397 статтею КК - "втручання в діяльність захисника чи представника особи". 

Фото: Думская

Військовий комісар Приморського району Одеси Олег Лобан у коментарі Думській заявив, що студент - ухильник.

"У законі, який набрав чинності 28 жовтня, сказано, що ті особи, які були відраховані, але поновилися у вузі після 28.10.2017 року, мають право на продовження відстрочки. Однак цей студент був відрахований ще у квітні за неуспішність, тому під дію закону він підпадати не може. Тим більше, що він системно ухилявся від отримання повістки й візиту до військкомату. За цим фактом уже порушено кримінальне провадження", - пояснив військовий комісар.

Нагадаємо, раніше в листопаді військкомат Львівської області оприлюднив список 15 тис. ухильників. Списки з ПІБ, датами народження призовника та місцем проживання викладено у фейсбуці.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram