ГоловнаСуспільствоВійна

Головного десантника призначено новим командувачем силами АТО

З трьох секторів у зоні АТО зробили два.

Головного десантника призначено новим командувачем силами АТО
Михаил Забродский

У рамках планової ротації новим командувачем силами АТО призначено командувача Високомобільними десантними військами Збройних Сил України Михайла Забродського.

"Днями новим командувачем сил АТО був призначений генерал-лейтенант Забродський. Керівництво Генштабу ЗСУ саме на ньому зупинило свій вибір, у нього величезний досвід участі в АТО і планування різного типу операцій", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

Лисенко додав, що термін ротацій є закритою інформацією і не для розголошення.

Першим про призначення Забродського новим командувачем сил АТО повідомило видання "Новинарня".

Раніше силами АТО в Донецькій і Луганській областях командував генерал-лейтенант Олександр Локота, перший заступник командувача Сухопутними військами ЗС України.

За інформацією видання, призначення Забродського пояснюють тим, що під час великої ротації на лінію зіткнення зайшло кілька бригад ВДВ, у тому числі 25-та повітряно-десантна і 79-та десантно-штурмова.

Забродський - Герой України, відомий, перш за все, рейдом на чолі 95-ї окремої аеромобільної бригади тилами "ДНР" і "ЛНР" у липні-серпні 2014 року.

Крім того, "Новинарня" з посиланням на джерела в штабі АТО повідомила, що три напрямки зони АТО, які контролювали Луганське, Донецьке і Маріупольське оперативно-тактичні угруповання, були переформатовані у два напрямки. Донецький напрямок розділено між двома фланговими "секторами" - Луганським і Маріупольським. Реорганізація секторів побічно підтверджується формою звітів прес-центру штабу АТО і спікерів Міністерства оборони з питань АТО. Зокрема востаннє "Донецький напрямок" фігурував у зведеннях 5 листопада. Далі мова йшла тільки про Луганський і Маріупольський (він же Приморський) напрямки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram