ГоловнаСуспільствоВійна

Грузинський доброволець загинув у зоні АТО (оновлено)

"Гюрза-2" - колишній підполковник грузинської армії.

Грузинський доброволець загинув у зоні АТО (оновлено)
Фото: facebook.com/irakli.irakli.1460

У вівторок вранці поблизу Донецького аеропорту загинув грузинський доброволець із позивним "Гюрза-2".

Про це в фейсбуці повідомив колишній офіцер грузинської армії Іраклій Курасбедіані, який теж воює за Україну на Донбасі.

Грузинський доброволець з позивним "Гюрза-2" став відомим в ЗМІ в 2015 році, коли в інтерв'ю пообіцяв "дійти до Кремля, як Кантарія дійшов до Рейхстагу". У той час він воював у складі полку "Азов".

Оновлення. Екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі пише, що ім'я загиблого Георгій Саларідзе. "Ще один грузин загинув смертю хоробрих у боротьбі з російськими окупантами на сході України. Георгій Саларідзе, позивний «гюрза», контрактник, був командиром розвідгрупи, потрапив в засідку під Донецьким аеропортом", - зазначив він в фейсбуці.

Георгій Саралідзе був учасником війни в Абхазії і Самачабло. Він допомагав збройним силам України в боротьбі проти проросійських окупантів з дня початку бойових дій, пише "Грузия-Онлайн".

Саралідзе спочатку воював в "Правому секторі" і "Азові", а потім перейшов на службу за контрактом в 57-му бригаду ЗСУ.

За даними штабу АТО, один військовий загинув, ще одного поранено вранці в середу, коли бойовики обстріляли з великокаліберного кулемета і стрілецької зброї опорний пункт біля Опитного. Опитне розташоване поблизу Донецького аеропорту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram