ГоловнаСуспільствоПодії

На околиці Чернівців викрили підпільну нарколабораторію, яка постачала амфетамін в ЄС

Зловмисники організували канал постачання на території України забороненого лікарського засобу, до складу якого входять наркотичні речовини.

У Чернівецькій області правоохоронці припинили діяльність організованого угруповання, яке займалася виготовленням, збутом і контрабандою психотропних і наркотичних засобів, повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Встановлено, що дев'ять місцевих жителів виготовляли амфетамін в одному з дачних будинків на околиці Чернівців. Прекурсори, хімічні реактиви та інші необхідні речовини вони замовляли через поштові відправлення на підставну особу. Щотижня зловмисники підпільної "лабораторії" виготовляли близько кілограма амфетаміну. Частину виготовленого психотропу ділки відправляли контрабандою в ЄС через приватних перевізників.

"Зловмисники організували канал постачання на території України забороненого лікарського засобу, до складу якого входять наркотичні речовини. Цей препарат разом з іншими наркотичними і психотропними речовинами - марихуаною, амфетаміном, екстазі - ділки реалізовували оптовим наркодилерам, які збували "товар" наркозалежним жителям регіону", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці одночасно провели затримання всіх членів угруповання. Під час обшуків їхніх жител вилучили амфетамін, нарковмісні пігулки, згортки з канабісом, прекурсори, записні книжки з "чорною бухгалтерією" і спецобладнання для виготовлення наркотиків. Крім того, у ділків виявили самозарядний гладкоствольний карабін без дозвільних документів, бойові патрони різного калібру, 600 грамів тротилу.

Учасникам організованого угруповання оголошено підозру у ч. 2 ст. 305 і ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Раніше у жовтні в Рівненській області правоохоронці вилучили наркотиків на 1,5 млн гривень і 80 кг бурштину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram