ГоловнаСуспільствоЖиття

Мінрегіон активізував роботу над концепцією реновації "хрущовок"

Житловий фонд в Україні становить 977,9 млн кв. м і близько 50% з нього - застаріле житло.

Мінрегіон активізував роботу над концепцією реновації "хрущовок"
Фото: www.prodamxatu.biz

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства розпочало активну роботу над концепцією реновації застарілого житлового фонду.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе у Фейсбуці.

"На сьогодні житловий фонд в Україні становить 977,9 млн кв. м, і близько 50% із нього - застаріле житло, зокрема так звані «хрущовки». Щорічно в країні вводять в експлуатацію в середньому 10 млн кв. м, і це поки що зовсім не покриває потреб українців у новому житлі. Тому один з пріоритетів Мінрегіону - розробка ефективного механізму реновації застарілого житлофонду, що дозволить нарешті почати цей важливий і довгоочікуваний процес. Ми поставили перед собою завдання - розробити новий ефективний законопроект, адаптований під українські реалії", - написав Парцхаладзе.

За його словами, питання розробки такого механізму вимагає широкого обговорення з експертами галузі та громадськістю. Тому 20 листопада в Мінрегіоні планують провести круглий стіл на цю тему. Крім того, на сайті відомства і на сторінці Парцхаладзе розміщена онлайн-анкета із запитаннями про основні аспекти концепції.

"Якими б ви хотіли, щоб були "хрущовки" в Україні? На одній картинці показано, як вони сьогодні виглядають в Україні, а на іншій - як вони виглядають у країнах Європи і можуть бути змінені в нас завдяки розробці нової концепції реновації застарілого житлового фонду", - додав Парцхаладзе.

Фото: facebook.com/lev.partskhaladze

Нагадаємо, в першому півріччі 2017 року обсяги будівництва зросли майже на чверть порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram